top of page
  • Foto van schrijverKyle Boland

Rode biet miso dip

Bijgewerkt op: 24 feb.

Als beleg, met wat broodstengels of taco's bij de apero, de basis voor op een bladerdeeg of flammkuchen. Een handig en gemakkelijk recept: rode biet miso dip.


Beetroot_miso_dip_c_Boland_Ferments_@_Elders

INGREDIËNTEN RODE BIET MISO DIP:

1 rode biet

3 el appelsap

2 el yoghurt

1 tl Beetroot Miso

sumak

olijfolie

citroen

verse dille


BEREIDING RODE BIET MISO DIP:

Was de rode biet goed en leg hem in zijn geheel in de oven op 190°C. Laat garen tot de rode biet gaar is. Controleer een eerste maal na 40 minuten. Geen schrik als de biet zwart ziet, dat doet de smaak niet teniet. Eens gaar haal de biet uit de oven en bedek met aluminium folie of een deksel. Na afkoeling, schil en snijd in grote blokken. Blend de biet samen met het appelsap met een staafmixer. Voeg er vervolgens de yoghurt, sumak, miso en een goede scheut olijfolie aan toe en mix goed dooreen. Kruid af en knijp er wat citroensap over. Werk af met fijngesneden dille.


Tip: evengoed gebruikt u voorgekookte bieten. Indien u van de verse groente start, hoeft die niet pas uit de oven te komen. Bespaar energie en tijd door harde groenten -die bv. niet meer in optimale conditie te zijn- in de oven te roosteren bij het bakken van bv. een pizza of lasagne. Denk maar aardappelen, pompoen, knolselder,... In hun geheel, olie of zout kan maar hoeft niet, het grondig wassen is wél van belang. (In een schaal met bakpapier als u zichzelf veel schoonmaakwerk wilt besparen.) Mogelijkheden te over om ze in de dagen erop vlot en smaakvol te verwerken.


Yummy: Sumak is naast een prachtige struik, die duidelijk in populariteit aan het winnen is, ook een heerlijk kruid! Het loont de moeite om dit in huis te halen. Bv. bij een wrap, yoghurt dressing, tabouleh of munt-granaatappelsalade. Een zeer specifieke maar dankbare toets.






21 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page