top of page
  • Foto van schrijverKyle Boland

inspiratiebord 1 (herfst '23)

Een inkijk in de potten van familie Boland. Dagelijkse kost met fermentaties met in dit overzicht inspirerende vluggertjes met boerenkool, pompoen, selderij of zoete aardappel.

dagelijkse kost waterzooi met White Umami Sauce

Variatie op waterzooi Aardappelpuree met pastinaak. Waterzooi van gebakken wortelen, selder en prei. Strooi halverwege het garen een lepel bloem over het geheel. Meng een kop melk, verse fijn gesneden salie en look erdoor en laat al roerend indikken. Op punt brengen met White Umami Sauce, een mespunt marmite, nootmuskaat, paprikapoeder, peper en zout.


dagelijkse kost boerenkool en rode biet sla met miso

Restjes met boerenkoel-bietenslaatje

Onze cupcake bakvorm doet ook dienst om hartige restjes op te smukken in een pastei. Zo genoten we voor een tweede maal van de waterzooi. De sla bestaat uit fijn gesneden geroosterde boerenkool, bak kort aan zodat de textuur knapperig blijft. Voeg in blokjes gesneden voorgekookte rode bieten toe. Roer goed om en vul aan met fijn gesneden look, rode ajuin en een scheutje rijstwijn (of een restje witte wijn). Tot slot meng je er een theelepel rode bieten miso door, een scheutje miren (of een snufje suiker) en appelazijn. Haal van het vuur en werk naar eigen voorkeur af met verse kaas bv. feta en chili-olie.



dagelijkse kost ovengegaarde zoete aardappelen met miso en wrap

Ovengegaarde zoete aardappelen met wrap, halloumi en garnituur.


Olie in de ovenschaal, tos de blokjes zoete aardappel erin en enkele ongepelde teentjes look. Draai alles goed om voor het in de oven te schuiven. Als de aardappelen bijna gaar zijn, meng je een lepel kikkererwten of zoete aardappel miso erdoor en kruid af met peper en zout.


Wraps maken we op maat van ieder smaaks. Voor de kinderen humus, falafel en een beetje garnituur. De ouders genoten van falafel, veel garnitauur en nog een laatste restje Gochujang...




dagelijkse kost ravioli met pompoensaus, paddenstoelen geblust in White Umami Sauce

Ravioli met pompoensaus en paddenstoelen.

Snij een ui fijn en bak deze tot ze glanzen, voeg dobbelstenen pompoen hieraan toe en een theelepel groentenbouillon. Gaar in enkele lepels tomatensaus en ga er vervolgens met de handblender doorheen. Bak de paddenstoelen in een beetje olie & en een beetje boter. Laat goed aanbakken voor een bruine kleur en blus met White Umami Sauce en kruid af.

138 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page