top of page
  • Foto van schrijverJJ

Meer dan potjes aan de man brengen.

Bijgewerkt op: 10 jan.

Zeg Kyle, zijn wij nu een familiebedrijf?Chef Kyle Boland en cultureel vertrouwenshersteller Leentje Vandenbussche wagen zich graag aan een dubbele uitdaging. Aan hun tweeling (°2018) hadden ze weinig te kiezen. Die namen ze naar eigen zeggen dankbaar in ontvangst. In 2022 richten ze elk een onderneming op waarvoor ze de handen in elkaar slaan. Zo per twee, dat gaat jullie goed af? "Daar lijkt het toch op," reageert Kyle."We vullen elkaar goed aan," vervolgt Leentje. "Als je hands-on antwoorden kunt bieden met de talenten die je machtig bent dan moet je dat toch een kans geven!"


Familie Boland

Kyle: "Fermenteren is een heel oude traditie maar dat betekent niet dat mensen bv. met miso vertrouwd zijn. Laat staan daar in 1-2-3 mee weg zijn bij hun dagelijkse kost."

Leentje: "Haha, dat doet wel heel Jeroen Meus aan! Maar ja, het was vrijwel meteen duidelijk dat informeren een niet te onderschatten bijkomende taak zou zijn. Dat ligt me wel.

Kyle: "... én mensen de kans geven om te proeven!"

Leentje: "Inderdaad, niks zo overtuigend. Gelukkig maar, want daar draait het om!"


OP DEZE BLOG:

  • delen we recepten

  • gaan we dieper in op onze producten en hun fermentatietechnieken

  • wijden we al eens uit over onze gesprekken, ervaringen en toekomstplannen.

TEAM:

Leentje Vandenbussche maakt voor chef Kyle Boland de vertaalslag, niet alleen letterlijk. Ze heeft een achtergrond in theater. Sinds 2022 richt ze zich tot een breder publiek en verschillende sectoren als cultureel vertrouwenshersteller. Eetcultuur is voor haar oud vertrouwd terrein onder meer als vegetariër van het eerste uur, lang voor veggie ingeburgerd was. Voor Boland Ferments voorziet Leentje de branding en storytelling.


Kyle Boland (CAD/UK) is als chef de spil van Boland Ferments. Na zijn rijke traject in de keuken (zie home) richtte hij samen met zijn partner Boland Ferments op in november 2022.


JJ (Gent/CAD) werpt zich op als moderator én is onze vertrouwenspersoon.


123 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


Комментарии отключены.
bottom of page